Mit Jelent? Hogy lesz járványból járvány?

0
1393
Mit Jelent Hogy lesz járványból járvány

A járvány, egy fertőző betegség, járvány terjed gyorsan, hogy még több földrajzi helyek a Világon, olyan, mint, hogy tartalmaz egy csomó ember.

Hogy racionalizálja, lehetséges, figyelembe kell venni a járvány, mint egy bizonyos típusú járvány, hogy rövid időn belül, köszönhetően annak mértéke contagiousness, meghaladja a határokat, a nemzet, az lett a vége, bevezetés a különböző kontinenseken.

Mit mutat Világjárvány?

Mit mutat Világjárvány?Meghatározása szerint a Világ-Egészségügyi Társaság (KI), egy járvány terjed, szerte a Világon, hogy egy új betegség, általában azt mutatja, hogy a részvétel legalább két kontinensen, egy folyamatos adatátvitel az emberi emberi.

Etimológiailag a szavak járvány származik a görög “vár fenntartani” az unió a szavak “serpenyő” (összes), valamint a “demos” (lakosság), amely lehet a “teljes népesség”. Ha használják a feltételek vagy patológiás körülmények között, amelyek fertőző, az ötlet az, hogy az egész világ lakosságának lehet kitéve a kiváltó ok, valamint egy részük minden bizonnyal fejleszteni, esetleg betegség-az eredményt a fertőzés.

Az a kifejezés, hogy világjárvány kizárólag feltételek vagy patológiás körülmények között, amelyek fertőző, ez által aktivált egy mikroorganizmus (megjegyzés: a rákos sejtek nem járvány, annak ellenére, hogy széles körben terjedt ki szerte a Világon).

Szerint a Világ-Egészségügyi Társaság, a szükséges problémák érdekében, hogy ellenőrizze, egy járvány, hatékonyan úgynevezett, három:

Úgy néz ki, egy teljesen új fertőző ügynök: ez azt jelzi, hogy a hiánya emlékeztető oltás, a már meglévő emberi, hogy egy vírus virulens; A képessége, hogy a mikroba, hogy, hogy elérje a személy: attól függően, hogy a biztonsági rést, valamint a vérkeringést, a mikroorganizmus, a mikroorganizmus képes megfertőzni meg kell küldeni az egyik személy egy másik, ami a feltétel;

Mi a különbség a között, Járvány, valamint a Világjárvány?

Mi a különbség a között, Járvány, valamint a Világjárvány?Járvány: a jelzés, a gyakori, illetve honosított – azonban korlátozott időben – egy fertőző állapotú, egy adást, a fertőzés terjedését. A járvány kerül sor, amikor egy beteg embert fertőz nagyobb, mint valaki, az esetek száma egy betegség növeli gyorsan, gyorsan. Egyszerűen fogalmazva, a betegség terjed ki gyorsan a népesség vázolt, érintő, az emberek hány százaléka magasabb, mint a tipikus előfordulása az állapot a lakosságot gondoltam; ezért a kitörni nem mindig kapcsolatban, hogy egy nagy ember (mivel lehet, hogy a terjedését a mumpsz az iskolában); például az esetben, ha még egy magányos esetben a himlő minden bizonnyal jelentik magát, mint egy kitörni, mert a vírus megszűnt világszerte.

JÁRVÁNY: amikor egy járvány gyorsan terjed szerte a nagy régiók, valamint a kontinensek, hatással van egy csomó ember, a más Nemzet a világon, sokat beszélünk, pontosabban egy járvány; megjegyzés: a kifejezés járvány csak érvényes betegség vagy kóros körülmények, hogy fertőző, mert ez a legtöbb betegségek, amelyek befolyásolják nagy területeket, vagy az egész földre (pl. rákos sejtek) nem tekinthető járvány.

Endémiás: az állandó kitartás a betegség egy adott nép vagy hely (mint például a dengue-láz endémiás a zenekarok, egzotikus, valamint a szubtrópusi, a Világ); ez megy fellángolások, vagy rutin, de az esetek száma, alapjában véve marad, általában összhangban van. Vannak 2 típusa van:

Natív discrasiche, mint a golyva, a pellagra, vagy beri-beri, amely származnak bizonyos típusú hatalom a populaces;
Endémiás ragályos, mint a sújtják majd a kolera Indiában, a sárga magas hőmérséklet Amerikában, álomkór, Afrikában, a malária, a mocsaras területek, stb, – amelyek továbbra is a kapcsolatot a környezeti problémák mellett a természetvédelmi, valamint a keringés, a baktériumok ezek a betegségek.

Járvány: pontosan hogyan lehet elkerülni vagy korlátozni?

Járvány: pontosan hogyan lehet elkerülni vagy korlátozni?A globalizáció, a magas fokú mozgás, valamint áruk globális tartomány, segíti a járványok, mint a múltban, a wellness hatóságok határozottan sokkal jobban felkészülve, hogy szembenézzen a lehetséges terjed a fertőzés (a, például, az ellátás az antivirális gyógyszerek, módszerek, ellenőrző állat-egészségügyi, valamint a háziállatok, a magány, valamint jellemzése a kórokozó, gyors elemzés vizsgálatok, állandó tanulmány az új gyógyszerek, valamint oltóanyagot, stb,).

A másik oldalról, az adott személy lehet a támogatás, hogy megakadályozza a terjedését járványok, értékeli az alapvető higiéniai előírásokat, valamint előírások magatartás által ajánlott wellness hatóságok, például:

Elegendő élelmiszer tárhely, majd főzés előtt előzetes hasznosítani; Megszerzése ételt is biztosítani eredetű, illetve származása; kerüld a keresztszennyeződés más élelmiszerek során hűtő-vagy élelmiszer kezelése (pl. nem használja a zöldségeket, ugyanazon a vágódeszka vagy ugyanazt a pengét használják, hogy csökkentsék a nyers hús);.

Alapos mosás, a kéz előtt, valamint azt követően is, hogy azt székletürítés előtt, hogy minden étel, valamint előtt vagy után megható nyers ételek; átfogó Mosás, edények, valamint a felszíni területek a konyha területén; A megelőző oltás, ha utazik, hogy a nemzet veszélyben van, valamint elfogadása higiéniai eljárások extra abban az esetben, ha a higiéniai körülmények a szegény (pl. csak fogyaszt alkoholt víz a lezárt edényben, figyelmet, hogy a jég, valamint a használt víz tisztítja a fogakat, kerüld a használatát nyers zöldségek, védd meg a saját, a szúnyogok, meg a különböző egyéb hibákat …);.

Elfogadása azok a viselkedések, értékes, hogy erősíti az immunrendszert, a szervezet védekező rendszerét; Kerülje a veszélyes szexuális tevékenységet, majd használja a fogamzásgátló módszerek akadály; Hogy áll a növekedés a gyógyszer-rezisztencia, megakadályozza önálló kezelés receptre kapható antibiotikum végeznek, a terápia klinikai mutatók; tiszta maradjon, ezért hagyja abba a kezelést az első jele annak, a gyógyulás;.

Még hiányában a pandémiás influenza a törvény, az influenza oltás megelőző erősen javasolt az idősebb lakosság (fő korú több, mint vagy azzal egyenértékű, hogy 65 év), valamint az emberek minden korosztály számára, hogy ennek eredményeként a feltételek előzetes, találkozhat jelentős hatások az egészségi ha szerződött az influenza. Kell azonban említeni, hogy-ellentétben a rendszeres epizód a tél, egy influenza járvány minden bizonnyal tartalmazza széles réteg a lakosság, valamint lehet, hogy hasonlóképpen zajlik emberek, fiatalok, valamint a tökéletesen egészséges, kiegyensúlyozott.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here